Секс робиня на Епщайн: "Принц Андрю знае какво е направил"

Вирджиния Джуфре, една от сексуалните робини на американския милиардер Джефри Епщайн, призова английския принц Андрю да признае злоупотребите, които тя твърди, че са извършени срещу нея, съобщава Huffington Post.


"Той знае какво е направил и може да свидетелства за това", каза тя пред репортери по време на пресконференция в Ню Йорк. По този начин тя отговори на въпрос относно показанията си през 2015 г. срещу Андрю, според които тя е била принудена да прави секс с него, когато е била на 17 години. Документът бе публикуван в началото на август.


На свой ред адвокатът на Джуфре, Брад Едуардс, заяви, че изявлението на херцога на Йорк миналата седмица, не е достатъчно и го насърчи да се яви пред обвинителите, за да „отговори на въпросите на жертвите и техните представители".


"Лично аз съм отправял поканата до принц Андрю няколко пъти. Ние сме подготвени по всяко време и имаме много въпроси към него", каза той.


В изявлението, с което принцът наруши мълчанието си по отношение на връзките си с милиардера, се казва, че в нито един момент не е виждал или подозирал каквото и да е престъпно поведение от него.


Той обаче призна, че " е било грешка" да се види с Епщайн след освобождаването му през 2010 г., след милиардерът излежава 18-месечна присъда за проституиране на непълнолетни.


"Това е труден момент за всички участващи и не мога да разбера или обясня начина на живот на г-н Епщайн", каза принц Андрю. Той също така изрази солидарността си „с всички засегнати от неговите действия и поведението му" и увери, че „изразява съжаление за експлоатацията на всяко човешко същество и няма да толерира, участва или насърчава подобно поведение".

Станете почитател на Класа