Джефри Епщайн подписал многомилионно завещание два дни преди да се самоубие в килията си

Джефри Епщайн, обвинен в трафик на детски секс, е подписал завещанието си само два дни преди да се самоубие. Той се обеси в килията си в Манхатън (САЩ), оставяйки богатство от близо 578 милиона долара, според съдебни документи, съобщава The New York Post.


Според получената информация, завещанието - подадено на Вирджинските острови на САЩ - е подписано от Епщайн на 8 август. Освен това бе уточнено, че подсъдимият разполага с имущество в размер на 577 672 654 долара, което е приблизително с 18 милиона повече, отколкото бе заявил по-рано.


Всичките си имоти той вложил в тръст, наречен „Тръстът на 1953 г.". Въпреки че няма подробности за възможните бенефициенти, съдебните документи сочат, че единственият потенциален наследник на Епщайн би бил неговият брат Марк Епщайн.


66-годишният осъден финансист и милиардер педофил е намерен мъртъв в килията си, с множество фрактури на шията, на 10 август, докато чакал да бъде съден по федерални обвинения. След факта, официална аутопсия потвърди, че подсъдимият се е самоубил чрез обесване.


Потвърждението веднага породи обвинения за небрежност срещу затвора и дори беше намекнато за възможно убийство.


Епщайн се намираше в затвора от ареста си миналия месец, когато той се обяви за невинен по обвинения в трафик на деца и сексуална конспирация. След ареста си магнатът предложи да предаде едно от именията си - на стойност 77 милиона долара - като гаранция за освобождаване, в отчаяно обжалване, което беше неуспешно.

Станете почитател на Класа