Иванка Тръмп ще посети Колумбия през септември, за да подкрепи жените

Дъщерята и съветник на американския президент, Иванка Тръмп, наскоро включи Колумбия в турнето си в Южна Америка, в което тя планира да посети Парагвай и Аржентина, за да насърчи глобалното развитие и просперитет на жените.


Вицепрезидентът на Колумбия, Марта Лусия Рамирес, потвърди новината и обясни, че Иванка ще пристигне в страната на 2 септември, съобщава El Espectador.


Сред целите на това посещение е създаването на „стратегически съюзи между двете страни за постигане на програми за развитие, насочени към обучение, финансиране и насърчаване на жените да просперират трудово и икономически."


В тази връзка Иванка е изразила пред Рамирес своя интерес към проекти, включващи плантации на какао, палми и авокадо за създаване на работни места, които да позволят на колумбийските жени да постигнат финансова автономия. „Когато упълномощаваме жените, процъфтяват общностите и процъфтяват страните", каза Иванка, цитирана от Канал 1.


Най-голямата дъщеря на президента Тръмп и Рамирес се срещнаха в Белия дом, за да разговарят за „предприемачеството и овластяването на жените и, наред с други въпроси, за борбата с незаконните наркотици". Освен това колумбийският вицепрезидент отправи покана да посети страната и „да опознае реалността на жените там".


"Впечатлен съм от готовността, която Иванка Тръмп показа да работи ръка за ръка с нас по въпросите, които повдигнахме", каза Рамирес.

Станете почитател на Класа