Епщайн прекарал часове с млада жена в залата за адвокати на затвора

Гостуващ адвокат информира Forbes, че покойният милиардер Джефри Епщайн е прекарал поне два часа, затворен с "красива млада жена" в частната стая, запазена за срещи между затворници и техните адвокати в затвора в Манхатън.


Адвокатът, който говорил при условие за анонимност, видял жената, когато посетил затворническата институция на 30 юли, ден след като специалният надзорен режим на Епщайн бе отменен след първия му опит за самоубийство на 23 юли.


В същия ден финансистът е преместен в Специалното жилищно звено на съоръжението. Адвокатът спекулира, че жената вероятно е била адвокат, тъй като милиардерът плащал на членовете на неговия правен екип да го посещават почти осем часа на ден и по този начин да може да избегне мизерните условия на килията си и да седи в помещението, определено за адвокатски срещи. Жената видимо не носела никакви папки и била облечена небрежно.


Гостуващият адвокат каза, че през онзи ден не е виждал никой от другите адвокати на Епщайн, освен мистериозната жена. Режимът на посещенията за адвокатите на Епщайн бил необичаен, тъй като затворниците "се срещат с адвокатите си при необходимост", добави той. За всеки друг адвокат би било трудно да монополизира стаята за интервю всеки ден.


Епщайн обаче можел да си позволи да плати на адвокатите си часове наред да са в тази стая с него. "Мисля, че жената е била там, за да се грижи за него и да го държи извън килията му, просто да му прави компания по осем часа на ден, нещо, което не би трябвало да е така", каза адвокатът за неизвестната посетителка.


66-годишният милиардер беше намерен мъртъв на 10 август в килията си в столичния наказателен център в Манхатън, където очакваше да бъде съден по федерални обвинения за трафик на секс.


Официален доклад за аутопсията, публикуван от криминалистиката в Ню Йорк, потвърди, че финансистът се самоубил чрез обесване. По-рано беше съобщено, че криминалните анализи са открили фрактури във врата на Епщайн.

Станете почитател на Класа