Досега никой не е решил загадката на британското разузнаване

Британската шпионска служба GCHQ, през декември миналата година публикува по оригинален начин поздравителна картичка: разузнавателната служба, предложи пет главоблъсканици, които до днес, никой не е успял да разреши, информира "Телеграф". Крайният срок за решения на ребусите изтича в полунощ на 31 януари.

"Налице са участници, които са на един или два отговора от перфектното решение", заяви говорителят на Генералния комуникационен щаб на британското правителство. Робърт Ханнигън, директор на GCHQ  даде "подсказка" - "Решението не е толкова абстрактно, колкото се смята, че е."

Общо 600,000 души са преодоляли първия етап от главоблъсканиците. Така, след намирането на решение се получава QR код, който, когато се сканира, посочва следващата и така нататък, докато се завършат всичките пет.

Около 95% от хората, които са започнали да играят, от деца-чудо на 14 години до пенсионирани учители, се предават преди да стигнат до края, но около 30 000 възможни решение на петата и последна главоблъсканица са пристигнали в разузнавателна служба. Въпреки това, нито едно от тях не е правилното.

Станете почитател на Класа