Неизвестен снайперист убива лидерите на Ислямска държава

  • Смъртта на Абдула Хамад ал Ансари, е третият случай в поредица от убийства на лидери на ИД през последните седмици. Ал Ансари падна от куршумите на неизвестен снайперист при напускането на джамия в град Сирт, Либия. Въпреки, че е бил откаран в болница веднага, джихадисткият лидер не оцелял след атаката, съобщава Libya Herald. Търсенето на снайпериста от членове на ИД досега не е дало резултати.

    Докато подробностите за снайпериста са оскъдни и непотвърдени, на 13 януари се разбра за убийството на суданеца Хамад Абдел Хади, известен като Абу Анас Ал Мухаджерr, който бе застрелян при пристигането си в медицински център, разположен срещу парк в Сирт.

    "Страхът се настани в редовете на ИД след смъртта му, те стрелят във въздуха, за да сплашат населението, докато търсят снайпериста", информират местни източници.

    На 19 януари, друг предполагаем лидер на ИД, Абу Мохамед ал Дернауи е бил прострелян в главата, близо до град Хавара, разположен на 70 км от Сирт и контролира от ИД, според местните медии.

    Италианският журналист ДаниелеРайнери изтъкна, че трите убийства са свързани помежду си и са извършени от едно и също лице. Също така през юли миналата година някой уби по същия начин Хюсеин ал Карами, религиозен лидер на ИД, когато напускал джамия.

Станете почитател на Класа