Причините, които могат да унищожат човечеството през този век

  • Директорът на SETI - Търсене на извънземен разум ,Сет Шостак, цитиран от Daily Mail казва, че човечеството, каквото го познаваме, ще изчезне по-късно през този век, в резултат на технологичния и научния напредък.

    Според Шостак, по време на двадесет и първи век ще се случат "големите три неща, които не са непременно лоши." Първото голямо събитие по думите на директора на SETI, е, че хората ще успеят да разберат биологията на молекулярно ниво. В резултат на това "човечеството ще бъде в състояние да лекува всички болести и да премине към ерата на дизайнерските бебета."

    Той също така смята, че хората ще се разширят в близкия космос, за облекчаване на пренаселеността на нашата планета. И накрая, Шостак прогнозира, че преди 2100 година човечеството ще развие изкуствения интелект, позволявайки машините да изпълняват работите, които нормално вършат хората.

    Този напредък, в дългосрочен план ще променят човечеството. "Поставянето на голям брой хора в колонии извън Земята, неизбежно ще предизвика видообразуване" (разлики във външния вид между два тясно свързани видове), добави той.

    Шостак очаква супер-интелигентните роботи да окажат най-съществено влияние върху трансформирането на човешкия вид. " Можем да бъдем сигурни, че резултатът не ще бъде хомо сапиенс, какъвто го знаем от преди 50000 години," каза той.

Станете почитател на Класа