Airbus иска да патентова "ужасяващ" дизайн, за повече пътници в самолета

Европейският самолетопроизводител Airbus е подал молба да патентова нов дизайн на местата на самолетите си, имащ за цел да се постигне максимално използване на пространството в кабината. Идеята е да се поставят нови редове седалки над конвенционални места, една идея, която вероятно няма да се хареса на милионите пътници, които трябва да се тъпчат в ограниченото пространство на търговските самолети.
Производителят е подал патент за кабина на две нива, в която пътниците ще бъдат "подредени" един над друг. Според дизайнерите, най-високите седалки могат ще да се накланят в хоризонтално положение и до тях ще се стига по стълби.

"В съвременните транспортни средства, особено в самолета, от икономическа гледна точка е много важно да се направи оптимално използване на наличното пространство в кабината", заявява Airbus в регистъра на патентоване.

Компанията твърди, че дори и с допълнителни седалки, ще бъде в състояние да поддържа "високо ниво на комфорт", нещо, което все още не е доказано. Няколко британски медии вече са нарекли иновацията "ужасяваща".

Станете почитател на Класа