Мексико залови отново "El Chapo" Гусман

  • Президентът на Мексико Енрике Пеня Нието, съобщи в петък на своя Twitter акаунт, че наркобаронът Хоакин "Ел CHAPO" Гусман е бил арестуван, определяйки това като "важно постижение за върховенството на закона в Мексико."
     
    Капото на наркокартела Синалоа, Хоакин "Ел Chapo" Гусман, е бил арестуван в петък в Мексико по време на операция на Военноморските сили съвместно с представителите на Федералната администрация за борба с наркотиците (DEA). Операцията е проведена в ранните часове в град Лос Мочис, Синалоа, и е приключила със залавянето на "El Chapo" и някои от неговите съучастници. Шест въоръжени мъже са били убити при сблъсъка със силите за сигурност и агент на Военноморските сили е бил контузен.

    ДЕА заяви. "Това е велик ден за справедливостта, за целите на Мексико и правителството на Съединените американски щати в борбата срещу трафика на наркотици, благодарение на сътрудничеството между двете страни ".

    Федералните правителствени източници са потвърдили, че самолетът с "El Chapo" се приземил на летището на Военноморските сили в столицата на Мексико.

    Наркотрафикантът Хоакин Гусман е бил ранен по време на операцията на Военноморските сили, така че не могъл да избяга отново.

    Федералните власти потвърдиха, че по време на военните действия са били използвани дронове, за да се прекъснат комуникациите на наркотрафиканта, иззети са били четири бронирани превозни средства, осем пушки, гранатомет и боеприпаси.

    Лидерът на картела Синалоа Хоакин "Ел Chapo" Гусман избяга на 11 юлим.г. от федералния затвор с максимална сигурност El Altiplano, причинявайки истинска медийна буря в Мексико. Той успял да избяга през тунел от душа на килията си до новострояща се жилищна сграда, разположена югозападно от федералния център.

Станете почитател на Класа