Накрая САЩ признаха успехите на Русия в Сирия

  • За САЩ не е лесно да преглътне идеята, че има и друга страна в света, чиито политически и военни операции могат да бъдат по-ефективни от техните.

    Дълго време Вашингтон не смееше да признае постиженията на Русия в антитерористичната операция в Сирия, обвинявайки руският лидер Владимир Путин, че просто сътрудничи със сирийския президент Башар Асад.
  • Но един служител от разузнавателните служби на САЩ , като се запазва анонимността му, каза че въздушните нападения от страна на руските сили в Сирия са много ефективни в борбата срещу терористите на ислямската държава. Това пише в статията си журналистът Фелипе Араужо за "Daily Express".
  • След ангажирането на Русия в борбата срещу тероризма в Сирия, позициите на правителството на Башар ал Асад укрепват. От началото на гражданската война в страната, през 2011 г., Путин е един от ключовите партньори на легитимния сирийски президент.
  • И не става дума само за ползите в областта на международната политика. Кампанията не излиза толкова скъпо на Москва от икономическа гледна точка, като се има предвид, че годишният бюджет на руските въоръжени сили възлиза на 54 000 млн долара, а операцията ще й струва около 1,000-2,000 млн.

Станете почитател на Класа