Принцът на Уелс би могъл да взриви атомна бомба и да му се размине

Джон Киркхоуп, от Университета в Плимут, Великобритания, анализира правните предимства на Принца на Уелс и стигна до изненадващи открития.

В изследването си "Може ли херцогството да нарушава закона, без последващи санкции?” Киркхоуп се обърнал към няколко документа от държавните архиви и заключил, че официалната титла - херцог на Корнуол - дава на принц Чарлз много преференции в сравнение с други благородни британци.

Например той е освободен от юридическо наказание за такова поведение като ядрена експлозия или за облагодетелстване от използването на класифицирана или привилегирована информация. Това означава, че ако Чарлз реши официално да взриви атомна бомба, няма да бъде наказан за това, съобщава вестник "Индипендънт".

В това отношение медиите припомнят различни инициативи на Принца на Уелс в областта на екологичното законодателство и регулирането на разходите за военни цели, както и правото му на достъп до поверителни правителствени документи. Всичко това теоретично би могло да му даде облаги при спекулации на фондовата борса.

Станете почитател на Класа