В кои страни страни е забранена Коледата?

Въпреки широкото разпространение на Коледа, считана за един от най-важните празници в много страни, има територии, предимно с мюсюлмански традиции, които са забранили всяка дейност, публична демонстрация или дори израз, свързани с нея, информира "The Universe".
Таджикистан, която тази седмица се добави към списъка с противници на Коледата, съобщи, че ще затегне ограниченията, сред които е и забраната за обмен на подаръци, маскиране или набиране на пари.
Бруней, където ислямът е официална религия, също забранява празнуването на Коледа, докато в Сомалия се счита, че всички немюсюлмански празници биха могли да навредят на ислямската вяра.
Саудитска Арабия, бастион на мюсюлманските традиции, където Свети Валентин и Хелоуин също не са приети, издава всяка година регламент, който забранява на гражданите и посетителите всеки знак, свързан с християнския празник.
На свой ред, Китай, въпреки неговото отваряне към капитализма, се стреми да запази своите древни традиции и затова е забранил Коледа в някои области.
В територии като Сирия и Ирак, които са били засегнати от конфликти дълго време, където са много атаките срещу християнски центрове, десетки доброволци и мисионери са използвали тази Коледа, за да предадат послание за мир и подкрепа за бежанците в региона.

Станете почитател на Класа