Какво скри от света Ал Джазира за Саудитска Арабия

Седалището в САЩ на катарската телевизионна мрежа Ал Джазира цензурира своята собствена статия за правата на човека в Саудитска Арабия, така че да може да се чете само в САЩ.
Докато жителите на САЩ отварят линка към статия, озаглавена " Саудитска Арабия използва тероризма като извинение за нарушаването на правата на човека" публикувана от американската версия на Ал Джазира, читателите от други страни не успяват да го направят, тъй като източникът е ограничил достъпа до съдържанието, насочено срещу правителството на Саудитска Арабия,
По този начин, финансираната от правителството на Катар мрежа, е блокирала собствените си читатели, като забранява статията, копие от която бе публикувано в The Intercept. Новината съобщава, че 50 души са били екзекутирани по обвинение за предполагаеми терористични престъпления и критикува мълчанието на правителството на САЩ относно правата на човека в Саудитска Арабия.

От своя страна, представители на веригата се извиниха за съдържанието срещу правителството на Саудитска Арабия, съюзническа страна на Катар и обещаха, че новината ще бъде елиминирана.

Според докладите, броят на екзекуциите в Саудитска Арабия през тази година се е увеличил значително до 151 души екзекутирани, включително няколко юноши и поетът Ашраф Фаяд, осъден за "родоотстъпничество".

Станете почитател на Класа