Търсят милионери "забравили" богатството си в швейцарски банки

Ако сте депозирали пари в банкова сметка в швейцарска банка и по някаква причина сте ги забравили, може да се поинтересувате от тази реклама на Швейцарската Асоциация на Банкерите.
Швейцарските банки са публикували на интернет страницата www.dormantaccounts.ch имената на над 2600 собственици на непотърсени банкови сметки. В тях има депозирани 44 милиона швейцарски франка (над 44 милиона долара), които от 1955 г не поискани от своите собственици.

В допълнение към вложителите, търсят се собствениците на най-малко 80-сейфа, чието съдържание не е било разкрито. Публикуването на имената на вложителите е последният шанс да се върнат парите, преди да бъдат прехвърлени на държавата, предаде Ройтерс.

"С публикуването на тази информация, банките правят последен опит да се свържат с клиентите", обясни т ръководителят на Асоциацията на швейцарските банкери, Клод-Ален Маргелиш. Той добави, че в рамките на новото банково законодателство, влезло в сила през януари, са създадени законови изисквания, за да се реши проблемът с непотърсени активи.

Тези списъци трябва да бъдат допълвани всяка година с нови имена докато изтече периодът от 60 години от откриването на непотърсени сметки. Искания за усвояване на тези активи се получават в рамките на една година, считано от датата на публикуване.

Асоциацията на швейцарските банкери подчертава, че проверката на заявления може да отнеме от няколко седмици до няколко месеца. Те също предупреждават, че подалите измамни искове кандидати ще трябва да заплатят сумата на разходите, вложени в процеса на проверка.

Станете почитател на Класа