Anonymous обявява възможните местоположения на следващата атака на Ислямска държава на 22 ноември

"Хактивистката" група Anonymous обяви списък на местата, където ислямската държава може да извърши следващи терористични атаки в неделя 22 ноември. В списъка са дестинациите Франция, Италия, САЩ, Индонезия и Ливан.

Една група в рамките на Anonymous, OpParisIntel, излезе с изявление, в което предоставя събрана информация за потенциални нови нападения на терористичната групировка ИД, съобщава International Business Times.

В списъка са включени три събития в Париж, две в Италия (Рим и Милано), едно в Индонезия и едно в Ливан. Също така, Anonymous предупреди за възможна атака в спортна зала в Атланта, САЩ. В Атланта става дума за събитие, на WWE Survivor Series; в Париж, за концертите на Cigales Electroniques с Vocodecks, проява на Колективните права на жените, както и едно събитие, в което участва Алън Фицпатрик. В Италия това е празникът на Цар Христос в Рим и концерт на Five Finger Death Punch в Милано. В Индонезия - One Day One Juz и в Ливан - пасторала в университета Espirito Santo в Kaslik.

"Целта не е да се гарантира, че светът, или поне хората, които отиват на тези събития, ще знаят, че е имало заплахи и че съществува възможност от атака. Друга цел е да се гарантира ИД да научи, че светът знае и да отмени атаките, което ще ги дезориентира за известно време, " съобщиха Anonymous в свое изявление.

Станете почитател на Класа