Apple се извинява, след израза „Черните студенти може да откраднат нещо"

Apple се извини, след като служител на един от нейните магазини във Виктория, Австралия, изхвърлил група от чернокожи студенти от страх, че те "може да откраднат нещо."

Компанията преживя скандал след като 10 студенти от колежа Марибирнонг качили видео на инцидента във Facebook, в което може да се чуе как служителят казва: "Тези момчета охранителите са малко притеснени от Вашето присъствие в нашия магазин. Те са притеснени, че можете да откраднете нещо. " Студентите изненадани от предположението, отговорили: "Защо да откраднем нещо?"
Много хора в социалните медии, обвиниха Apple в расово профилиране на клиентите в магазините си.
Първоначално Apple Австралия отказа да коментира инцидента. Но в петък сутринта, Apple излезе с изявление от седалището в САЩ.

"Ние сме разгледали детайлите на ситуацията и се извиняваме на участващите клиенти" се казва в изявлението. "Ние ще продължим да правим всичко по силите си, за да се осигури на всички наши клиенти да бъдат третирани така, както трябва. Ние вярваме в равенството за всички, независимо от раса, възраст, пол, полова идентичност, етнически произход, религия или сексуална ориентация. Това важи за цялата наша компания, навсякъде по света с никакви изключения."

Станете почитател на Класа