Кадиров призова „Обединeни срещу тероризма да премахнем напълно това зло“

След поредицата от кървави атентати в Париж, лидерът на руската република Чечения, Рамзан Кадиров, призова лидерите на арабските и мюсюлманските страни да обединят усилията си в борбата срещу терористите.

"Ние трябва да премахнем това зло напълно. В противен случай, потокът от терористи ще наводни всички страни и градове на Земята. " написа Кадиров в своя Instagram акаунт, позовавайки се на серията атаки, които остави най-малко 150 убити и 200 ранени в Париж.

Лидерът на чеченците каза, че Русия трябва да въведе смъртното наказание за осъдените за терористични действия. Според него, тази мярка е необходима, за да се противодейства на заплахата от разпространението на екстремизма на ИД. Според Кадиров, Русия не трябва да се страхува от осъждане от международната общност в този случай. "Нито на Западът, нито Европа се нуждаят от силна Русия. Те се нуждаят от манипулируема Русия", каза той.
Париж се превърна в петък вечер в епицентъра на трагично за целия континент събитие. Една група от ислямски терористи извърши поредица от ужасяващи атаки. Френската столица е била разтърсена от няколко експлозии близо до Стад дьо Франс, стрелби в няколко ресторанта и търговски център и заложническа криза в концертната зала Bataclan, където е най-големия брой смъртни случаи.

Френският президент Франсоа Оланд, е описал нападенията в петък в Париж като "безпрецедентни терористични атаки." "Терористите искат от нас да се страхуваме, но ние ще ги победим. Ние трябва да се изправим срещу страха като народ, който знае как да се обедини и да се изправи срещу терористите", каза той.

Станете почитател на Класа