Европа нащрек: Лидер на Ал Кайда в Европа влиза маскиран като бежанец

Миналия месец, един от лидерите на Ал Кайда, тунизиецът Мехди Бен Наср, пристигнал в Европа, представяйки се за бежанец. Той се качил в една лодка с 200 други бежанци и дошъл в Сицилия, където поискал политическо убежище под фалшиво име: "Моето име е Мохамед Бен Сар Искам да си търся убежище в Северна Европа, където имам роднини ... Помогнете ми ", казал терористът когато пристигнал в Италия. Дни по-късно той е арестуван по обвинения за трафик на хора, съобщава The Daily Mail ".
"На 7 Октомври 2015, четирима чужди граждани с тунизийско гражданство бяха обвинени в сътрудничество с незаконната имиграция и задържани", заяви полицията в Агридженто, Италия. След ареста му, терористът е предаден на тунизийските сили за сигурност.

Бен Наср е бил арестуван през 2007 г. в Европейска антитерористична операция. По време на операцията в Обединеното кралство, Франция, Португалия и Италия, полицията е конфискувала токсични и експлозивни материали, детонатори и печатни ръководства на Ал Кайда.

Италианският вестник казва, че той е много опасен терорист заради познанията му за експлозиви. Терористът е лежал седем години в италиански затвор за това, че е лидер на джихадистка клетка, която набира потенциални самоубийци в Европа и ги насочва към Ирак и Афганистан. Той бе депортиран в Тунис през 2014.

Въпреки доказателствата, европейските лидери отричат, че са налице факти, които показват, че джихадистите се възползват от кризата с бежанците за да се скриват между тях. Разузнавателни анализатори обаче предупреждават, че те биха могли да навлезат, използвайки маршрутите на миграция към Европа, без да бъдат разкрити.

Станете почитател на Класа