Иран: "САЩ прилагат дестабилизиращи политики и действия в Близкия изток"

Говорителят на Министерството на външните работи на Иран, Марзиех Афкам, казва, че последните изявления на министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър показват "дестабилизиращите политики и мерки" прилагани от САЩ в Близкия изток.
"От гледна точка на представителя на САЩ, арабските страни все още не могат да използват оръжията, които имат", каза говорителят.
В изявлението си пред списанието "The Atlantic" миналия петък, Аштън Картър посъветва арабските народи се обединяват срещу Техеран и движението на джихадистките терористи – ИД, чрез укрепване на своите сухопътни сили.
Според министърът на отбраната "иранците са в състояние да упражняват своето влияние" на територията на Сирия, Ирак и Йемен, докато държавите от Персийския залив се сменили обучението и дисциплината на наземните си сили и на силите за специални операции с развиване на военновъздушните си сили.
Иранският говорител добави, че арабските страни трябва да отговорят на изявленията на Картър, тъй като именно те са били "унижени и обидени".

Станете почитател на Класа