Facebook флиртува с цензурата: Изтрива един милион споменавания на друга социална мрежа

Facebook, най-голямата социална мрежа в света, е изтрила всички над един милион публикации на своите членове, свързани с друга социална мрежа, а и не допуска да се споменава дори в лични съобщения.

Facebook напълно цензурира всички споменавания на Tsu, друга американска социална мрежа, появила се миналата година, която обещава на своите потребители да сподели с тях приходите от реклама. От края на септември, сайтът на Facebook и неговите мобилни приложения не позволяват на потребителите да споменават уеб адреса на мрежата Tsu.co, според CNN.

Освен това, Facebook потребители не могат да изпращат линка "tsu.co" до приятелите си, дори и в лични съобщения от Messenger, нито могат да споделят линка и потребителите на Instagram, който също принадлежи на Facebook.

Facebook тази седмица публикува доклад за доходите си в третото тримесечие на тази година - печалбата се е увеличила с 41% спрямо предходната година, според The New York Times. Постъпления на социалната мрежа от рекламата пусната на страниците на потребителите за тези три месеца е била 896 милиона,. Facebook не споделя тези печалби със своите потребители.

Цу обещава да запази само 10% от това, което печелят от реклама, 45% да оставят на потребителя на мрежата, както и да споделят на останалите 45% с веригата на потребители, които са го поканили да се присъедини към мрежата; Точно това е причината, поради която Facebook се изпълни с публикации на покани да се присъедините към tsu.co .

Станете почитател на Класа