Нов скандал в Църквата: "Бях сексуален роб на извратена католическа секта"

Жертва на сексуална злоупотреба в една организация на духовници и миряни, представи своята жалба пред папа Франциск, който е наредил да бъде публикувана в доклад.

Франциск призова да се публикуват обвиненията в сексуално робство на бившия член на мисионерската общност на Апостол Свети Павел и Мария майка на Църквата (MCSPA). В допълнение към своята религиозна дейност, организацията изпълнява мисии за развитие в Африка и Южна Америка.

Паулино,на 36 – не се знае истинската му самоличност - е една от жертвите. "Бях роб, трудов и сексуален на група от покварени, покривана от църковни лидери. През трите години, които бях в мисията Нариокотоме (Кения) бях третиран като товарно животно. Бяхме около 30 души и трудовото робство се добавяше към сексуалното робство. Казаха ни, че Бог иска от нас да имаме активен сексуален живот и също така иска да ходим голи, защото сме създадени така. Помогнете ми, папа Франсиск. Дайте облекчение на разбитата ми душа. Не позволявайте други момчета да минават през този ад, " пише в своята жалба жертвата, цитиран от El Pais, който разследва случая.

Това не е първият път на обвинения срещу MCSPA, чиито учредители вече бяха наказани от архиепископа на Барселона през 1995 г., но това е първата жалба, достигнала до ръцете на папа Франциск, така че има по-големи шансове Светият престол да реагира.

Жалбата, която заема седем листа, папата е получил чрез богослова Франсиско Хосе Видал, комуто бе наредено да публикува доклад за оплакванията.

Станете почитател на Класа