Най-важните характеристики на бъдещите войни

Някои експерти прогнозират, че бъдещите войни ще предполагат "създаването на широка мрежа от добре информирани, но географски разпръснати сили ". Владимир Пирожков, президент на Руския център за дизайн и промишлени иновации "Кинетика", разсъждава за някои възможни характеристики на подобни конфликти.

"Това ще бъде така наречената война основана на мрежи. Този термин е въведен от американците, които имат опит в участието в конфликти през последните години", каза той .

Според него, една от основните характеристики на бъдещите войни ще бъде "изключително ефективната информационна система, която ще се предоставя точна информация на бойците".

Освен това, в тези конфликти един от най-важните роли ще бъдат запълнени от "прецизни оръжия за далечни разстояния, както и система за контрол с най-висока ефективност."

Експертът също така отбеляза, че появата на 3D принтери дава възможност на участниците в конфликта да произвеждат боеприпаси направо на полето на битката, което значително опростява логистиката.

Станете почитател на Класа