Защо всеки иска да пътува до Латинска Америка?

През последните месеца няколко европейски авиокомпании са разширили своя капацитет за полети до страните от Латинска Америка. Една от причините за увеличението на оферти за свързване на Европа с Латинска Америка е, че този регион стана полюс на много атрактивен бизнес, съобщава Deutsche Welle. Може да се види не само увеличаване на потока европейски пътници, които искат да избягат от зимата на Карибите, но също така и поток желаещи да посетят Европа латиноамериканци.
Германската нискобюджетна авиокомпания Eurowings, откри от ноември тази година два нови маршрута между Кьолн и Варадеро (Куба) и Пунта Кана, Доминиканската република. Alitalia ще отвори маршрута Рим-Сантяго и Рим- Мексико Сити.
Чилийската авиокомпания Лан също ще извършва полети до Милано и испанските градове Барселона и Мадрид. Air France информира за връзка Париж-Мексико Сити от януари 2016 с гигантския Airbus A380 и също ще увеличи връзките с Панама, Каракас, Лима и Хавана.
Iberia междувременно ще възобнови маршрути между Мадрид и Санто Доминго, Монтевидео и Хавана. Към това се добавя Кали и Меделин в Колумбия.
"Вярно е, че конкуренцията за летене между Европа и Латинска Америка е нарастнала, но също така е вярно, че почти всички латиноамерикански държави са се развивали стабилно през последните години, което води до увеличение на въздушния трафик" казва Iberia.

Станете почитател на Класа