"Вълкът от Уолстрийт" разказва как лъгал хората за да забогатее

Легендарният представител на Wall Street, Джордан Белфорт, по време на посещението в Москва разказа как успял да спечели милиони долари, лъжейки хората.

Джордан Белфорт е печелил милиарди долари с неговата компания Stratton Oakomnt, основана през 1987 г. През 1998 г. той е хвърлен в затвора за финансови машинации и пране на пари. Той съобщава, че 95% от това, което е правил с компанията си на фондовата борса е "напълно законно, а само в 5% от сделките е нарушил някои правила." Но той казва, че "не е имал избор", защото "целият Wall Street работи така."

Екс-брокерът призна, че най-голямата му грешка е " твърде бързият растеж " на бизнеса му. "Способността ми да убедя хората да купуват акции вече надвишаваше възможността да намеря толкова дружества, чиито акции може да продам. Трябваше да намаля скоростта", казва Белфорт.

"Вълкът от Уолстрийт", който сега пътува по света и предлага консултантски услуги, оценява сегашната ситуация на фондовата борса като "отрицателна", но казва, че "шест месеца по-късно, всичко може да се промени, Животът продължава. "

"Мисля, че ситуацията е циклична. Ако си спомняте, през 2008 г., всичко бе ужасно и изглеждаше като края на света. Но няколко години по-късно, индексът Dow Jones нарастна до рекордни нива, така че всички ние сме водени от тенденцията ", каза легендарният борсов играч, чиито мемоари вдъхновиха създаването на филма" Вълкът от Уолстрийт ", режисиран от Мартин Скорсезе.

"В даден момент всеки пазар е манипулиран от финансовите гиганти и всичко това се прави с една цел: Да намали шансовете на обикновения човек да забогатее" .

Станете почитател на Класа