Хилъри Клинтън пое отговорност пред Конгреса за нападението срещу консулството в Бенгази

Бившият държавен секретар Хилъри Клинтън, е поела пред Конгреса отговорност за нападението срещу консулството в Бенгази, което се проведе през 2012 г. и загинаха няколко американски граждани.

"Аз поемам отговорност за случилото се в Бенгази", обяви бившият държавен секретар, Хилъри Клинтън, пред комисия на Конгреса разследваща нападението срещу американското консулство в либийския град Бенгази, при което бяха убити четирима американци, включително посланикът Кристофър Стивънс, съобщава ABC.

"Усетих отговорност за 70,000 души, работещи в Държавния департамент и Американската агенция за международно развитие. Аз го приемам много сериозно", изрази Клинтън.

"Аз съм тук, за да почетем службата на тези четирима мъже", заяви кандидатът за президент пред комисията. "САЩ трябва да лидират в един опасен свят и нашите дипломати трябва да продължат да ни представляват в опасни места", добави Клинтън.

Също така, Клинтън добави, че Стивънс "е разбирал, че ние никога няма да бъдем в състояние да предотвратим всички актове на тероризъм или да постигнем перфектна сигурност и неизбежно ще трябва да приемаме някакво ниво на риск, за да защитим страната си и да прокарваме нашите интереси."

Станете почитател на Класа