Исторически обрат: Русия променя националната си политика по сигурността

Съветът за сигурност на Руската федерация съобщи, че президент Владимир Путин е решил да направи промени в стратегията за национална сигурност. Според пресслужбата на Съвета, руският президент Владимир Путин вече е взел решение. Точната версия на новата стратегия ще бъде представена на президента преди края на тази година, съобщава офисът му.

Новата обявена стратегия за национална сигурност включва активна външна политика, съобщава ТАСС, като се позова на Съвета за национална сигурност на Русия. Тази стратегия изключва "херметизма на Русия към света" и ще се прилага до 2020 г.

Според Съвета, новата стратегия предполага "непрекъснатост на държавната политика в областта на националната сигурност и непрекъснатост на системата на националните интереси и националните стратегически приоритети."

Новата стратегия ще се стреми да използва по-ефективно "вътрешните резерви на Русия, т.е. нейния икономически, политически, човешки, културен и духовен потенциал."

Стратегията също ще консолидира " усилията на органите на властта и институциите на обществото, за да се създават благоприятни вътрешни и външни условия и да се отговори на новите предизвикателства към националните интереси на Русия."

Станете почитател на Класа