Идол в Боливия, таксиметров шофьор в Мадрид

Аз благодаря че живях този сън, който дори не можех да си представя", казва испанският футболист Херардо Беродия, който стана идол в Боливия, където е играл в клуба Wilstermann. По-късно, по лични причини трябвало да се върне в Мадрид, където сега работи като таксиметров шофьор.

До миналата година е играл в Боливия. "Превърнаха ме в рекламна икона на костюми и дори на BMW", казва в интервю Херардо Беродия. "Не можех дори да отида в ресторант. Идваха деца плачейки да ме прегърнат, родителите ме молиха да снимат видео за рожден ден на децата им ", казва той.

Играчът разказва, че след пристигането му, поискали да продължат договора муза срок от три години, увеличили заплатата три пъти и бил избран за най-добър играч на турнира. "Това беше нещо важно. Искаха да ме национализират и да играя в националния тим", спомня си Херардо Беродия.

Въпреки това, той сега работи като таксиметров шофьор в Мадрид и шофира по десет-дванадесет часа дневно. "Синът ми претърпя сериозен инцидент", казва той. Детето се нарязало с една стъклена врата и трябваше да премине курс на рехабилитация в Мадрид. "Аз трябваше да избирам между семейството и футбола и не се поколебах. Всеки има своите стойности, които не могат да се променят, в този живот трябва да избираш", казва той. "Днес детето играе футбол, спортува, има нормален живот."

Станете почитател на Класа