Русия: "Москва никога не е падaла толкова ниско, че да очаква жертви на американски войници

Руското министерство на отбраната коментира думите на шефа на Пентагона Аштън Картър, който прогнозира жертви сред руските войски в Сирия. "Москва никога не падала толкова ниско, че да очаква жертви на американски войници".

"В своята оценка на действията на американските военни в различни операции, извършвани по целия свят, представители на руското министерство на отбраната никога не са падали толкова ниско, че да очакват публично жертви на войските им, да не говорим за американски цивилни ", заяви официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, коментирайки изявленията на своя колега от Пентагона в четвъртък. Говорейки пред НАТО Аштън Картър прогнозира загуби за Русия в Сирия, съобщава ТАСС.

"Изявленията на шефа на Пентагона Аштън Картър днес, за съжаление ясно характеризират нивото на политическата култура на някои представители на властите в САЩ. Това е нивото на цинизъм към други страни" , каза Конашенков.

"Сигурен съм, че никой американски генерал никога не би си позволил да прави такива изявления. Сегашният ръководител на Министерството на отбраната не е военен". заключи той.

Конашенков критикува нежеланието на Запада да си сътрудничи с Русия в борбата срещу ИД. "Обърнахме се към тях, за да споделят координатите на обекти на ИД. Но в отговор ние получихме мълчание или отказ ", каза той.

Станете почитател на Класа