Глава в "облаците": роботизирани импланти ни превръщат в свръхчовешки "мозъци"

Човешкият мозък може да бъде подобрен чрез миниатюрни роботи импланти, които ще се свързват с компютърни мрежи и с базирани на облак онлайн пространства, където можете да съхранявате снимки, документи, видео и т.н., притежавайки почти "божествени" способности, казва ученият Рей Курцвейл. Според него, тази технология може да маркира следващата стъпка в еволюцията на човека.

Курцвейл, който работи по проекта за автоматично обучение на Google, прогнозира, че през 2030 г., човешките мозъци ще имат възможност да се свържат към облака, което ще ни позволява да изпращаме имейли и снимки директно към мозъка и да правим резервни копия на нашите мисли и спомени, съобщава "The Huffington Post".

Според учения, това ще бъде възможно чрез вградени миниатюрни наноботи от ДНК, пътуващи из капилярите на нашите мозъци. Той смята, че разширяването на нашия мозък с преобладаващо небиологично мислене е следващата стъпка в еволюцията на човека.

Новата технология ще помогне за подобряване на нашата логическа интелигентност, както и нашата емоционална интелигентност. "Ние ще добавим повече нива в йерархията на мозъчните модули и ще създадем по-дълбоки нива на изразяване", казва изследователят.

"Ние ще разширим неокортекса на мозъка и ще станем почти като Бога", каза той в Университета Singularity в Калифорния, САЩ.

В допълнение, технологията ще позволи на хората да "изтеглят спомени на хора, които са починали."

Станете почитател на Класа