Москва разкрива тайната успеха в Сирия

Официалният говорител на руското министерство на външните работи, Мария Захарова, разкри на пресконференция руската тайната на успеха в Сирия срещу ИД: действа по искане на Сирия и координирано със сирийската армия.

"За година активни действия на коалицията, територията на ИД не е намаляла по никакъв начин, а броят и мащабът на техните престъпления е нараснал", заяви официалният говорител на руското външно министерство, по време на пресконференция.

Междувременно Захарова посочи, че основната разлика между кампанията на водената от САЩ коалиция и операцията, провеждана от руските въздушно-космически сили в Сирия е, от една страна, че руската кампания се провежда по искане на правителството на Сирия, а също и че Русия " съгласува действията със сирийската армия, която воюва с ИД на земята. "

"Това е ключов фактор", каза говорителят. "Действията на коалицията са неефективни по наше мнение, точно поради тази причина, че е невъзможно да се бори ИД от въздуха " настоя Захарова. "Може да се борим срещу ИД само обединявайки сили с тези, които се борят на терена, а в Сирия това е сирийската армия", подчерта говорителят.

"Това, което виждаме е, че в западната коалиция е налице липса на воля, когато става въпрос за координиране на усилията с Дамаск и сирийската армия, което е основната разлика с руската операция", отново подчерта Захарова.

Станете почитател на Класа