Защо нито една терористична група не отваря уста след атаки на САЩ и коалиция?

Въздушните атаки на руските аерокосмически войски в Сирия предизвикаха буря от реакции от лидерите на терористични групи, докато въздушните удари на водената от САЩ коалиция "никога не предизвикват и звук ", каза сирийският министър на информацията Омран ал-Зоуби. в интервю за сирийския национална телевизия.

Той заяви, че действията на водената от САЩ коалиция срещу ИД са неефективни и не са дали резултати. Според него, тези атаки не са насочени към унищожение на терористите, а са мотивирани от "желанието да бъдат в Сирия възможно най-дълго".

Министърът припомни, че след първите руски въздушни удари са се появили в медиите голям брой пропагандни съобщения за мъртви деца и разрушаването на инфраструктурата. "Някои медии отново се опитват да използват невярна информация по темата за цивилните и да заплашват Русия", казва той.

На 30 септември, повече от петдесет руски самолети и хеликоптери, включително Су-24М, Су-25 и Су-34, започват да нанасят прецизни въздушни удари срещу цели на ислямската държава в Сирия по искане на сирийския президент Башар Асад. Руските самолети изпълниха двадесет мисии и успяха да унищожат команден пункт и централата на екстремистите в сирийските планини. В следващите дни руската операция има между 10 и 20 успешни мисии на всеки 24 часа.

Станете почитател на Класа