John McAfee: Електромагнитни оръжия заплашват да убият 90% от американците

Милардерът Джон МакАфий, пионер в разработването на антивирусни програми, обявил в началото на септември кандидатурата си за президент на САЩ за изборите от 2016 г., предупреждава, че електромагнитното оръжие може да убие 90% от американците, че страната му е "зле подготвена" за електромагнитни атаки и настоятелно призовава политиците да приемат това като основна заплаха пред страната, съобщава Daily Mail.

"Експертите са съгласни, че кибератака идва с пълна скорост, като се започне с една атака на EMP (електромагнитен импулс) на нашата електронна инфраструктура, която ще убие 90% от населението на тази страна", предупреждава той в статия за The International Business Times.
Според милиардера, това би означавало "смъртта на 270 милиона души през 24-те месеца след атаката." Според кандидата, страната и нейните лидери не са подготвени и предупреди, че престъпленията с огнестрелно оръжие не трябва да бъдат "единствения т въпрос" обсъждан в номинациите.

В продължение на години, учените са се опитвали да се създадат мощно електронно микровълново оръжие за ракети. В близко бъдеще, тази технология може да се използва, за да направи безжизнени електронни системи и данните на неприятеля, дори преди да пристигнат първите войски или самолети. Това е голям проблем и не трябва да се пренебрегва, обясняват експертите.

"Капацитетът е реален и технологиите може би са на разположение в момента", потвърждава генерал-майор Томас Масиело, от Военновъздушните сили. "Това е оперативна система, която вече съществува в нашата тактическа ВВС", добавя той.

Станете почитател на Класа