Милиардерът предупреждава за опасността от успех

Магнатът от хотелската индустрия, Джонатан М. Тиш, прегледа начинанията си в интервю и каза, че постигането на най-важните постове в една компания може също да доведе до проблеми. Там, въздухът става много по-тънък и трябва да се обградиш с можещи хора.

В момента той е съпредседател на Loews Corporation и президент на своето дъщерно дружество, Loews Хотели & Resorts и от висшето си място в йерархията разказа пред The New York Times, какви са опасностите от успеха.

"Когато си главен изпълнителен директор или президент, въздухът ще стане много рядък и често хората около вас ще казват това, което мислят, че искате да чуете вместо да казват истината," каза той.

Това означава, че когато човек е в силна позиция не винаги мисли ясно, което понякога може да заслепи и най-доброто решение. При вземане на важни решения, например, Тиш предупреждава да не се прибързва и съветва да отделите време да анализирате всички факти и да поискате от екипа да изразят своето мнение.

Но трябва да можете да диференцирате дали казват това, което мислят, или това, което според тях, трябва да чуете на този висок пост.

Поради това е необходимо да се натрупате опит преди това с работа на различни позиции в компанията или организацията, да "анализирате кои неща не са реални. С тази идея ми се иска да се насърчават младите хора, които сега започват в бизнеса, да работят на различни нива на компанията, както и да научат как да се справят с хората, как да се обработва информация и как да бъдат част от отбора."

Станете почитател на Класа