Путин: "Единственият начин за борба с терористите е елиминирането им в окупираните територии"

"Единственият начин да се бори с терористите е да се действа с предварение и да бъдат елиминирани в окупираните територии", заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с членове на неговото правителство.

"Русия е заинтересована от обединяване на всички заинтересовани страни в борбата срещу тероризма и ги моли да се присъединят към работата на информационния център в Багдад," каза Путин, цитиран от РИА Новости.

"Русия е убедена, че борбата срещу тероризма трябва да се води в строго съответствие с международното право, а именно, според резолюцията на ООН, или по искане на представител на правителството", каза Путин.

"Нашите партньори в операциите в Сирия нямат нито едното нито другото", каза Путин. Руският президент обвини "безцеремонната външна намеса в конфликта в Сирия ", която, каза той, изостри ситуацията в страната.

Путин припомни, че Ислямска държава отдавна е заявила, че Русия е техен враг номер едно.

"Ислямската държава няма нищо общо с исляма, тази група е съставена от терористи от целия свят", каза руският президент.

Путин също така отбеляза, че Русия "няма да се хвърли презглава в конфликта." Обяснявайки как ще процедира Русия в Сирия, той каза: "Нашите действия ще бъдат извършени в строги рамки, защото първо, ние ще подкрепим изключително сирийската армия в нейната законна борба с терористични групи, и второ, подкрепата ще се извършва от въздуха, без участие в наземни операции. " Руският президент подчерта, че "подкрепата ще бъде ограничена във времето на настъпателните операции на сирийската армия."

Путин подчерта, че бойците от Русия, Европа и страните от бившия Съветски съюз ще се завърнат в своите страни на Сирия, ако сирийската кампанията е успешна.

Горната камара на руския парламент одобри в сряда използването на военновъздушните сили в Сирия, след като сирийския президент Башар Асад поиска военна помощ от Москва за борба с терористи. Русия не предвижда възможността за извършване на наземни операции в тази страна.

Станете почитател на Класа