Карлос Слим хвърля поглед и пари в Перу

Мексиканският магнат Карлос Слим реши да засили позициите си на перуанските пазари като създава нов завод на компанията си Elementia, който ще произвежда пластмасови листове, използвани в строителството.

Според вестник El Comercio, новата инсталация, която ще бъде готова през последното тримесечие на 2016 г., ще бъде разположена в района на Chilca в перуанските провинция Cañete и изисква инвестиция от Elementia около $ 18.9 милиона.

С новия проект Elementia, която вече работи в Перу, ще увеличи обема на производство на пластмасови листове, използвани в покривите, от 9600 на 13600 тона.

Магнатът засилва влиянието си в перуанската икономика, постигнато с неговата марка комуникационни услуги Claro. Той възнамерява да продължи завладяването на пазара на страната със своите строителни материали.

"Тези материали се използват за дома и в индустриални приложения като складове, хангари, оранжерии и др в Перу, Еквадор, Колумбия, Коста Рика и други страни в региона, укрепвайки нашата лидерска позиция ", заявиха от Elementia.

Експерти твърдят, че милиардерът се отличава със своята географска диверсификация не само в Латинска Америка. Така, шедьовърът на придобиване на три испански фирми от Карлос Слим на изненадващо ниски цени засили позициите му в Европа.

Станете почитател на Класа