Сензация: ритнатият от журналистка бежанец се оказа терорист

Неочакван финал на сълзливата история на бежанеца ритнат от унгарска журналистка. За бежанеца това стана начало на един нов живот като футболен треньор в Мадрид.
Случката със спъването предизвика негодуванието на целия свят и доведе до уволнението на репортерката. Само след 10 дни седемгодишният син на Осама Абдул излезе на полето на "Сантяго Бернабеу" с футболната звезда Кристиано Роналдо а таткото бе поканен да работи във футболната школа.
Но прекрасната на глед история не устоя на изпитанието на горчивата реалност: безпомощният бежанец се оказа терорист. Приказката за сирийския бежанец, станал треньор по футбол, бе чута в родината му. Партията на сирийски кюрди заяви, че Осама Абдула Мосхен има съвсем не спортни постижения. Той е воювал на страната на радикалните ислямисти. Като доказателство, кюрдският портал показа снимка от вече премахнатата му страница във Facebook, където той се признава за член на "Джабхат ан-Нусра" - сирийския клон на Ал Кайда. Сега сирийските кюрди го обвиняват в участие в жестокото потушаване на бунта в Ел Камишли през 2004, когато са били убити50 кюрди.

Колко още радикални ислямисти има сред бежанците? Голяма част от Европа предпочита да не се замисля. Бежанците, пристигащи в ЕС по десет хиляди души на ден, никой не проверява. Би било наивно да се мисли, че такъв канал не се използва от наркотрафиканти, търговци на оръжие и джихадистки бойци.

Сега по-голямата част от бежанците не са жени и деца, а млади мъже, някои от тях дори на пръв поглед добре обучени и облечени скъпо. ИД вече посочи, че в Европейския съюз досега са прехвърлили четири хиляди души. Харесва ли ви или не, ясно е, че терористите имат всички възможности: да предоставят документи и разпределят на територията на ЕС хиляди свои бойци. И всичко това е за сметка на европейците.

Станете почитател на Класа