Световните борси падат след решението на Федералния резерв

Решението на Федералния резерв на САЩ да се запази непроменен основният лихвен процент, породи опасения на международните пазари за здравето на световната икономика и доведе до спад на световните борси.

На Wall Street, индексите S & P 500 и Nasdaq са загубили повече от един процент. Европейските DAX и Париж CAC 40 са паднали с повече от три процента, а в Лондон FTSE е загубил почти два процента. В Азия, индекс Kikkei е паднал с почти два процента.

В четвъртък, Федералният резерв реши да запази основния лихвен процент непроменен. Загрижеността за възможно покачване на лихвените проценти тревожи световните пазари от юли насам, когато председателят на Фед Джанет Йелън подсказа за възможно покачване през септември.

От своя страна, Международния валутен фонд понижи прогнозата си за растеж на икономиката на САЩ през юни и призова Фед да се изчака до 2016 г. за повишаване на лихвените проценти.Едно възможно покачване на лихвените проценти представя "трудни предизвикателства" пред нововъзникващите и развиващите се икономики и ще увеличи стойността на кредитите. Следващите срещи на Фед по въпроса са насрочени за октомври и декември.

Станете почитател на Класа