Русия разкрива основната си цел в Сирия

Основната цел на Москва в Сирия не е подкрепата на националния президент Башар Асад, а борбата срещу терористичната групировка Ислямска държава, която представлява заплаха за целия регион и за Русия, заяви официалният представител на Руското външно министерство Мария Захарова.

Москва подкрепя не правителството на Асад, а цяла Сирия в борбата й срещу терористичната групировка Ислямска държава, подчерта руският дипломат, цитиран от ТАСС. "Ние се опитваме да избегнем обща катастрофа в региона. Нашата основна цел е не да се подкрепим режима или отделни лица, а сирийската държава в борбата й срещу ислямската държава и терористичните организации, които вече представляват заплаха и за националната сигурност на Русия " зояви говорителят.

"Русия не прави нито една стъпка без съгласието на властите в Дамаск, за разлика от страните, които бомбардират Сирия", подчерта руският дипломат, позовавайки се на водената от САЩ и Саудитска Арабия международна коалиция.

Преди седмица руският външен министър Сергей Лавров потвърди руското военно присъствие в Сирия, но в същото време заяви, че то е свързано с доставката на оръжия за сирийската армия.

Станете почитател на Класа