Най-богатият човек в Китай: "По-трудно е да се харчат пари, отколкото да се печелят"

По-трудно е да се харчат пари отколкото да се печелят, каза Джак Ма, един от най-богатите хора в Китай и света, в беседа за благотворителността пред студенти от Пекинския университет.

"Работодателите трябва да използват парите на първо място за да инвестират", каза Ма, който е основател и главен изпълнителен директор на компанията за онлайн търговия Alibaba. "Не е добре за предприемачите да дарят пари, ако на първо място те не създават работни места и богатство ", каза той, според уебсайт People. Неговите възгледи за благотворителност са, че самото действието на даряването не е нито добро, нито лошо.

По въпроса за даренията в Китай, Ma смята, че в момента в страната липсва инфраструктура, правни системи и обучение на персонала в областта на благотворителността.

Ma беше критикуван, защото не дари пари за пострадалите от силните експлозии през август в химически склад в района на пристанището на град Тиендзин, в североизточната част на Китай. Това причини възмущение в мрежите, а някои дори заплашиха да спрат да купуват през taobao.com" платформата за електронна търговия на Alibaba

Станете почитател на Класа