Руски телефонни шегаджии говорили с Елтън Джон, представяйки се за Путин

Известни руски шегаджии, познатикато Vovan и Lexus разкриха на РТ, че именно те са накарали Елтън Джон да повярва, че е разговарял с руския президент Владимир Путин за правата на хомосексуалистите.

В сряда Владимир Краснов (Vovan) и Алексей Столяров (Lexus) са коментирали пред журналисти, че по време на разговора от около 11 минути, Vovan се престорил на Путин, докато Lexus, който говори отлично английски език, се представил за Дмитрий Песков, говорител на Президента и превеждал. Разговорът е записан и вече е направен публично достояние.

Според младежите, Елтън Джон е бил избран като жертва, след като британския музикант заминал за Киев, за да се срещне с президента на Украйна, Пьотър Порошенко и заявил след срещата, че е дошло време да говори с Руския президент. "Беше интересно да се знае какво би казал на президента Путин по този въпрос", коментира той.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков междувременно заяви, че младежите трябва да се извинят на музиканта. "Аз им препоръчват да се извинят на Елтън Джон, уважаван и обичан от руската общественост певец. Не беше правилно да го измамят по този начин", каза той. Песков също заяви пред репортери в сряда, „ако се получи искане от британския певец, руският президент ще бъде готов да се срещне с него и да изяснят всички въпроси, които има."

Станете почитател на Класа