Руският танк Armata в действие

Новият руски военен танк Т-14 Armata, най-тайният и напреднал в страната и в света, за първи път е показан пред журналисти на тестов полигон в действие, със стрелба и преодоляване на изкуствени препятствия.
T-14 Armata, танкът с необитаем купол с дистанционно управление, е бил представен пред журналисти от руската верига Звезда. Във видеото той стреля със супермодерното си оръдие-изстрелваща установка за ракети 2А82 с гладък отвор и 125 mm калибър. За това оръдие е разработена широка гама от боеприпаси: подкалиброви противотанкови ракети, управляеми ракети, снаряди тандем и други. С други думи, това е оръжие в състояние да унищожи всеки танк на бъдещето.

По показателите си, оръдието е далеч по-добро от руските оръдия 125 mm 2A46M-5 (инсталирани в танковете T-90А и T-72B3), както и от всяко западно оръдие с калибър 120 mm, включително и от немските оръдия RH120 L / 55 Рейнметал, които са монтирани на два от танковете, използвани в момента, Леопард 2 и M1 Abrams.

Според генералния директор на Нижни Тагил Андрей Терликов, модулният дизайн на танка позволява, ако има нужда от по-мощно оръдие, да се инсталира оръдието 2A83 с калибър 152 mm.

Станете почитател на Класа