Скандал в Microsoft: Windows 7 и 8 шпионинират потребителите

Твърдения за шпионаж на най-новата версия на операционната система Microsoft, Windows 10, доведоха до това, че много потребители предпочитат да продължат да използват старите Windows 7 и Windows 8. Въпреки това, анализ на четири от актуализациите на последните също така разкри уязвимостта им по отношение на защитата на личните данни.

Критиките към Microsoft са все по-силни, защото новите актуализации и промени в политиката на компанията позволяват шпионаж и контролират почти всичко, което правим с компютъра. Сега става дума за актуализациите KB3068708, KB3022345, KB3075249 и KB3080149, които отново отприщиха скандала със сигурността на личните данни на потребителите на Windows.

Сайтът BGR.com съобщава, че след инсталирането на новите подобрения операционната система извършва обмен на данни с уеб сайтовете Windows vortex-win.data.microsoft.com и settings-win.data.microsoft.com.

От Microsoft, от своя страна, отричат обвиненията в шпионаж за Windows 7 и Windows 8, като гарантират, че тези подобрения не са задължителни и са част от "Програма за подобряване на клиентския опит". Според официалната програма, Microsoft може да използва събраната информация, за подобряване обслужването на клиентите.

Станете почитател на Класа