Дик Чейни: Възможен е нов 11-09 с още по-смъртоносни оръжия

САЩ може да се изправят в бъдеще пред "друга терористична атака в стила на 11-09 с по-смъртоносни оръжия", предупреди бившият вицепрезидент на САЩ Дик Чейни.
Повече от десетилетие след като помогна на страната си да нахлуе в Ирак, Чейни обвини президента Барак Обама за разширяването на Ислямска държава и заяви в интервю за CNN, че е загрижен, че терористите могат да използват "химически, биологични средства или ядрено оръжие".

"Не забравяйте, оръжието използвано в 11-S бяха само самолетни билети и резачки за картон, а този труден за нас ден ни струва около 3000 жертви. Би било още по-лошо, ако те използват по-смъртоносни оръжия", каза Чейни.

Политикът заяви, че Ирак е бил оставен "в добро състояние", когато той и тогавашния президент Джордж У. Буш напуснали поста през 2009 г. В допълнение Чейни подчерта, че администрацията на Обама не е успяла да го поддържа по този начин.

"Те се оттеглиха най-бързо възможно, без да оставят сили на мястото си. И този вакуум се запълва от Ислямска държава", подчерта бившият вицепрезидент. Чейни подчерта способността на ИД при наемането на нови членове и съмишленици в САЩ и подчерта опасността, когато тези новобранци се върнат.

Станете почитател на Класа