"Истинският проблем не е Русия, а американският интервенционизъм"

Русия не иска нова Студена война. Митът за "реваншистка Русия" е удобна спирала. Истинският проблем е интервенционизма на САЩ, казва анализаторът Брайън Макдоналд.

Русия няма желание да бъде враг на САЩ и не е реална заплаха за интересите на САЩ. заяви специалистът пред RT и в този смисъл обсъди също балтийските страни и ЕС.

"Анти-руската пропаганда е станала по-безскрупулна в медиите, елитите на САЩ в момента са обединени в своето пренебрежение към Русия повече, отколкото е било по време на Студената война", казва Макдоналд.

В тази връзка той отбеляза, че политическите и медийни фигури, призоваващи за конфронтация с Русия, са същите хора и организации, които подтикнаха конфликтите с Ирак, Либия и Сирия.

„Американският истаблишмънт мрази руския президент Владимир Путин за смелостта му да предизвиква Вашингтон. Със смъртта на Бин Ладен и Саддам Хюсеин, мнозина смятаха, че Ким Чен Ун, лидерът на Северна Корея, ще наследи тази роля. Но, за разлика от Ал Кайда, Северна Корея е твърде слаба и изолирана за да заплашва САЩ директно. За да се запази военния бюджет, който се увеличи драстично от 2001 г., бе необходима екзистенциална опасност. И Русия бе избрана, като най-подходяща", казва той.

"Освен това, Вашингтон продължава да подкрепя всички страни и политици, които се представят като потенциални жертви на Русия. Докато Путин се опитва да насърчи една нова ера на сътрудничество, Вашингтон не отива по-далеч от риториката на Студената война " смята Брайън Макдоналд, подчертавайки, че в света на американските власти " Кремъл е злото, а враговете на Кремъл са добрите."

Станете почитател на Класа