Руски изтребител пето поколение Т-50 показва превъзходството си на МАКС-2015

Първият руски изтребител от пето поколение Т-50 показа пред публика голямата си маневреност по време на третия ден от международния авиокосмически салон МАКС-2015 ,провежане тези дни в покрайнините на Москва. През 2016 руските ВВС ще имат първите екземпляри от този стелт изтребител.

По време на представянето си T-50 извърши акробатични каскади като "Кобрата на Пугачов", "Чакрата на Фролов", "мъртъв лист" и „потапяне на опашката".

Изтребителят Т-50 (ПАК ФА) на Сухой, наследник на МиГ-29 и Су-25, е отговорът на Москва на съвременните американски самолети F-22 Raptor и F-35 Lightning II. Русия започва да работи върху самолета в началото на последното десетилетие, а първият полет бе проведен през 2010 г. Изтребителят достига скорост от 2600 километра в час, оборудван е с ракети въздух-въздух и земя-въздух.

T-50 получи признанието на индустрията още на международния конкурс Aviadarts-2015, който се проведе в руската провинция Рязан, а сега е във фазата на практическите тестове с пилоти от Русия, Китай, Беларус и Казахстан.

Тази година на МАКС се показва също развитието на авиацията в сегмента на гигантите. Airbus показва в Русия новия A-350-900, най-ефективния двумоторен самолета за дълги разстояния в света. Таова става въпреки санкциите, а Европейската компания чрез Кристофър Бъкли, изпълнителен вицепрезидент за Европа, Африка, Азия и Тихия океан заяви "ние трябва да представим всички наши самолети в Русия".

Станете почитател на Класа