САЩ нащрек от последните китайските тайни ракети

Китай планира да покаже на парад в началото на септември серия от балистични ракети, представляващи сериозна заплаха за военноморските сили на САЩ, съобщават американските анализатори в The National Interest.

Според китайския Global Times, въоръжените сили ще използват парада по случай 70-годишнината от победата, за да покажат най-модерните оръжия.
По време на репетиция на военния парад, бяха показани балистичните ракети със среден обхват Dongfeng-26 (DF-26), досега секретни, както и междуконтиненталната балистична ракета Dongfeng-5 (DF-5).

В допълнение, анализаторите очакват да бъде представен отдавна обсъжданият " убиец на самолетоносачи", ракетата DF-21D, първата и засега единствена в света противокорабна балистична ракета.
Тази ракета е в основата на стратегията на Китай за отказ на достъп, което означава, че стратегията ще направи невъзможно за военноморските сили на САЩ, да плуват свободно в театъра на операциите в Тихия океан. Според експерти, DF-21D е в състояние рязко да промени хода на евентуалния военен конфликт, припомня "The National Interest".

Оръжието е подвижно, което го прави трудно за откриване. След като стартира, ракетата се ръководи от усъвършенствани радари, сателити и вероятно дори от дрон. Има информации за голяма маневреност и супер скорости между Mach 10 и 12. Ракетата е с капацитет да атакува военни кораби от около 1000 мили.

Станете почитател на Класа