Осем милиардери, които не оставят богатството си на децата си

Осем милиардери са решили да дарят своите огромни богатства за благотворителност и филантропския, вместо да ги оставят на своите наследници.

Ето списъка на тези хора:
1. Уорън Бъфет, главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway с 3 деца. Бъфет планира да похарчи цялото си състояние за благотворителност. Повечето от парите ще бъдат инвестирани във фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Милиардерът заяви, че семейството му подкрепя това решение.
2. Майкъл Блумбърг, бивш кмет на Ню Йорк. 3 деца. Johns Hopkins University вече получи 1,000 милиона долара чрез благотворителната фондация Bloomberg Foundation, която е отговорна за разпространението на дарения. Друг получател на помощ от политика и медиен магнат, е Световната здравна организация.
3. Джийн Симънс, рок звезда. 2 деца.Симънс, член на хард рок бандата Kiss, не отказва да даде част от парите си на децата си, но даде да се разбере, че няма да забогатеят за негова сметка и "всяка сутрин ще трябва да стават от леглото и да ходят на работа. "
4. Бил Гейтс, основател на Microsoft. 3 деца. Гейтс казва, че децата му няма да се възползват от богатството му, защото то ще бъде за обществото. Гейтс, заедно с Уорън Бъфет, е съосновател на Giving Pledge, благотворителна кампания започнала през 2010 година.
5. Пиер Омидяр, основател на иБей. 3 деца. Пиер и съпругата му Пам се ангажират със социалната промяна. Те основаха филантропската компания Omidyar Network.
6. Джеки Чан, актьор. 2 деца. Известният актьор от Хонконг ще дари половината от богатството си на собствената си фондация. Той каза, че ако децата му имат способности "ще спечелят собствени пари."
7. Найджела Лоусън, готвач. 2 деца.Тази готвачка, телевизионен водещ и британска журналистка е убедена, че децата й трябва да работят, за да разберат стойността на парите. Затова тя казва, че само ще плати образованието им.
8. Бернард Маркус, основател на Home Depot. 3 деца. Основателят на Home Depot, американския търговец на дребно за подобрения в дома, смята, че ако децата ти искат да забогатеят, ще трябва да го постигнат чрез работа.

Станете почитател на Класа