НАТО в Украйна: "Все едно руски войски да се появят в Мексико"

Конфликтът в Украйна се дължи на опитите на САЩ да предизвиква и притиска Русия. Цялостната политика на Вашингтон се стреми да подкопае всяка страна, която отказва да влезе орбитата им, казва професор по политически науки в университета в Йейл Майкъл Паренти.
Майкъл Паренти вярва, ученията на НАТО в Украйна имат за цел да отслабят Русия. САЩ правят много усилия в тази посока, като продължават с традиционния си модел на атака и изолация на всяка страна, която не е готова да се превърне в техен сателит .
"Едно от нещата, които правят САЩ е да се демонизира лидерът на една страна, за да оправдаят намесата си. Лидерите на САЩ са демонизирали Владимир Путин. Ние казваме, че руснаците са агресори и алчно планират да завладеят Украйна. Това, чисто и просто, не е вярно. Не мисля, че Путин се опитва да завладее Украйна по никакъв начин", казва професорът.
Експертът отбелязва, че в действителност това, което САЩ не понасят, са заплахите към корпоративния капитализъм, каквито са примерите на Китай, Русия, Венецуела и Ирак.
"Те се страхуват, ако Русия не сътрудничи и не гласува, както те искат в ООН или ако не приема квотите на петрола на американските картели Но това не се казва на американския народ. Вместо това им се казва, че този лидер е враждебен, че е почти като Хитлер, който има тайни оръжия за масово унищожение. Тези фантастични истории не водят никъде. Украйна е просто още една малка марионетка в това отношение . САЩ имат войски на границата с Русия в Латвия, Естония и Полша. И ако има някаква заплаха, това е заплаха за Русия, разбира се. Все едно руските войски да се появят в Мексико: американците биха реагирали истерично, нали, " казва ученият.

Станете почитател на Класа