Основателят на тайна лаборатория на Google има план за "удвояване на световния БВП"

Себастиян Тхрун, основател на тайната лаборатория Google X и сътрудник в много от амбициозните проекти на технологичния гигант като Google Glass, интелигентни контактни лещи и балони, които носят Internet до труднодостъпни места, сега има план да "удвои световния БВП." Ще го постигне заедно с фирма Udacity, която може да направи революция в концепцията за висше образование.
Udacity е иноватор в областта на образованието, която може да стане конкурент на традиционната система на висшето образование, защото предлага повече практически програми, насочени към реализиране на студентски проекти; тези програми се завършват за месеци, а не за години, както в университетите, поради което се наричат "наностъпки", пише порталът Business Insider.
Наностъпките се изготвят в тясно сътрудничество с водещи технологични компании като Google, Cloudera, Facebook и Salesforce. Това означава, че след завършването си абсолвентите на Udacity ще бъдат добре подготвени за работа в тези и други компютърни фирми.
Ключов елемент от визията на Тхрун за за Udacity са няколко квалифицирани изпълнители, които работят онлайн и получават $ 20 на час (един от тях е спечелил $ 17 000 през последния месец). На Udacity първоначално отнемаше седмици да разгледа проектите на своите студенти, което прави прегледа почти безмислен. Днес, благодарение на тези глобални рецензенти, които могат да работят от дома си, във всяка точка на света, за оценката на проектите на студенти на Udacity, са необходими само няколко часа. "Има опашки от хора, които искат да работят за нас", добавя той.
Udacity планира да пусне база данни с всички свои студенти, за да е по-лесно на технологичните фирми да си изберат най-подходящите за работа при тях.
"Няма да бъде хит в областта на технологиите, но ще бъде много важен социален крайъгълен камък", казва Себастиан Тхрун за Udacity. "Ние искаме да се удвои от световния БВП, това е нашата амбициозна цел."

Станете почитател на Класа