Класиране на страните по най-голям брой интернет потребители

Едно проучване на Икономическата комисия на ООН за Латинска Америка и Карибския басейн (CEPAL) отбелязва, че тези страни са сред десетте с най-голям брой потребители на социални мрежи в света.
Проучването на CEPAL, наречено "Новата цифрова революция " посочва, че достъпът до интернет се е увеличил с мобилната свързаност и увеличената наличност на мрежи в интернет.
Изследването показва, че Мексико, Аржентина, Перу, Колумбия и Чили са в "Топ 10" на нациите с най-голям брой потребители на социални мрежи в света. Важно е отсъствието на Бразилия, въпреки че това е латиноамериканската страна с най-голямо население и най-голям БВП в Латинска Америка.
Проучването на CEPAL също анализира на проникването на социалните мрежи и посочва, че Facebook е водеща социалната мрежа с 145 милиона потребители,следвана от ShareThis с 93 милиона членове, социалната мрежа LinkedIn с 38 милиона потребители и накрая Taringa и Twitter с по 29 млн всеки.
Времето, прекарано от потребителите в интернет и в социалните мрежи е анализирано и отново водеща е социалната мрежа Facebook, като интернет потребителите използват 95% от общото време, прекарано в социално сърфиране в компанията на Марк Цукерберг.
Междувременно потребителите в САЩ прекарват свързани средно 35,9 часа на месец, а в Европа - 25,1 часа.
Проучването показва огромния потенциал на региона за създаване на единен цифров пазар, което позволява стимулиране на икономиката чрез електронната търговия между всички страни от Латинска Америка.

Станете почитател на Класа